• Muguet Via Moda Andorra

Coneixes la tradició francesa del muguet?

Què és el muguet?

El muguet (en francès) és una flor blanca en forma de campaneta  que va ser importada del Japó durant l’ edat mitja. És costum al nostre país veí, França, regalar-la durant el dia 1 de maig.
 

Perquè és regala el muguet a França?

En l’actualitat, cada 1 de maig els carrers de França estan plens d’aquesta aromàtica flor. És costum regalar un ramell a les persones de l’entorn més proper com a símbol de sort i felicitat.

A França s’acostuma a anar d’excursió al bosc, uns dies abans, per recollir els ramells de muguet.  Al país veí està permès que qualsevol persona els pugui vendre als carrers en el seu dia.
 

Quin és l’origen d’aquesta costum?

La versió més coneguda sobre el seu origen es remunta al renaixement. Un 1 de maig de 1561 Carles IX i la seva mare Caterina de Mèdici visitaren la regió de Drome, on el cavaller Louis de Girard els regala la flor del seu propi jardí. Des d’aleshores Carles IX inicia aquesta costum regalant el muguet a les dames de la seva cort, per donar la benvinguda a la primavera. Així va ser, com es va estendre la tradició del muguet per tot el país.

 

Algunes curiositats entorn a la tradició del “Muguet”:

- Aquesta tradició, és inclús mes antiga que la coneguda festa del treball, que també celebrem el dia 1 de maig.

- Més endavant, al voltant de l’any 1900, els grans sastres regalaven aquesta flor als seus clients i treballadors.

- Avui en dia, la flor del « muguet » o lliri de la vall, simbolitza el retorn de l’alegria, ja que és associada a l’arribada de la primavera, així com a la salut i a la felicitat fins a l’any vinent.

 

En l’actualitat, la tradició de regalar el muguet també està present a Suïssa, Bèlgica i Andorra.

 

A Via Moda Andorra, volem celebrar el muguet oferint un 15% de descompte per la compra de 3 o més articles i regalant la flor del muguet als nostres clients.