• Marilyn Monroe amb Levi's

L’icònic 501 de Levi’s compleix 144 primaveres

 

Aquest dissabte 20 de maig de 2017, el model  501 de Levi’s fa 144 anys des de que es van fabricar els primers blue jeans. Un 20 de maig de 1873 es concedeix la patent de la icona de la marca al comerciant alemany Levi Strauss i el sastre americà Jacob Davis.

 

El primer model va ser pensat com a pantaló per als obrers de l’Oest americà. Aquest model estava fet de teixit denim i, tant les butxaques com l’entrecuix es varen reforçar amb reblons de coure per a una major duració.

 

De seguida, el model 501 va gaudir d’un èxit rotund entre els obrers perquè no sols es tractava d’una peça amb un preu assequible,  sino també d’un pantaló còmode, resistent i uniforme. Aquestes característiques democratitzaven el model, i donaven una sensació d’igualtat entre els obrers.

 

Des de llavors, el model  501 ha millorat amb el pas de temps, com el bon vi. Levi’s ha sabut guanyar-se a cada generació evolucionant el model i adaptant-lo a les noves tendències. Costures reforçades, teixits més flexibles i confeccionats per adaptar-se a diferents tipus de siluetes.

 

Els blue jeans de Levi’s representa la democratització de la moda, al passar de ser una peça de treball a ser una icona de la moda que han vestit, obrers, hippies, mods, metalers, baby boomers, la generació X, els millennials i figures tan representatives com Marlon Brando, James Dean o la Marilyn Monroe.

 

Per tot això, a Via Moda Andorra també volem celebrar l’aniversari dels Levi’s 501, regalant un kit de pins commemoratius  d’edició limitada per cada jeans que compris el dissabte 20 de maig a Options+, Buick, Levi’s Illa i Levi’s Andorra.

 

Per una altra banda, no volem marxar sense recomanar-te el nou documental de Levi’s dividit en 4 episodis i que explica la evolució de la marca entorn al treball, l’art i la societat. Posa’t còmode i visualitza el documental aquí.