Dia de la terra: ecoalf, MODA SOSTENIBLE amb els millors dissenys per aquesta temporada

A VIA MODA som grans consumidors de moda, de peces de vestir i complements, de tendències. Però avui no podem ser consumidors que només es conformin amb la bellesa i el millor estil. També hem ser consumidors conscients. Conscients del consum de recursos naturals que suposa elaborar una peça i els residus que desapareixen cada dia al món. Conscients que no hi ha un planeta B. És per això que ens agrada tenir entre les nostres marques, a ECOALF, una marca sostenible amb un objectiu clar: reduir l’impacte negatiu de la indústria de la moda i l’ús indiscriminat de recursos natural. Descobreix amb VIA MODA, que els principis estètics i anar a l’última moda no només no està renyit amb la sostenibilitat del planeta. Són dos conceptes que poden anar de la mà!

MATERIALS SOSTENIBLES: Tant els teixits d’origen reciclat com els d’origen orgànic són matèria primera sostenible. A Ecoalf prefereixen usar els reciclats perquè el seu impacte negatiu mediambiental és molt més baix.

Gràcies a aquest compromís, Ecoalf s’ha convertit en la primera empresa de moda a Espanya en ser B Corp Aquest moviment engloba empreses que busquen ser una força generadora per a la societat. Dins d’ella, Ecoalf, amb els seus materials i dissenys, s’ha convertit en un referent mundial en responsabilitat.

A més, ja són moltes empreses i personalitats les que aposten per Ecoalf. Entre d’altres, ha col·laborat amb el portal d’estil Goop de Gwyneth Paltrow, EKOCYCLE, Sybilla, Swatch, Apple … i també amb la fundació HAP de Upcycling the Oceans en un projecte pioner al món en lluitar per la conservació dels oceans que recull les escombraries del fons del mar i ho converteixen en nous productes.

La idea és prendre consciència que les deixalles són un tret inherent a la nostra espècie. Per Ecoalf, acceptar aquest fet suposa també imaginar noves formes de netejar aquesta realitat i reduir la nostra petjada ecològica.

MATERIALS RECICLATS
Utilitzar escombraries com a matèria primera permet minimitzar el consum dels recursos naturals. Ecoalf converteix els residus en matèria prima de gran qualitat, d’aquesta manera es redueix les escombraries amb criteris d’economia circular. En la majoria dels processos Ecoalf utilitza el reciclatge mecànic que és el més sostenible. En termes de consum energètic i emissions de CO2 la producció del fil de material reciclat té un impacte molt més baix comparat amb el convencional.

MATERIALS RESPECTUOSOS AMB ELS ANIMALS
Ecoalf no utilitza pell natural a les seves col·leccions, va deixar de fer-ho fa 3 anys. El motiu principal va ser no poder garantir l’ús de crom en els adobs, ni la traçabilitat pel que fa a l’origen dels animals i el no maltractament dels mateixos. Ser capaços de canviar el món i ser molt més respectuosos amb el planeta en el qual vivim és una cosa que només podrem fer si cadascú posem el nostre granet de sorra!

BECAUSE THERE IS NO PLANET B

Des d’Ecoalf, estan compromesos a protegir el planeta i a reduir el consum de recursos naturals d’una manera irresponsable. L’objectiu del seu moviment és unir forces amb la gent i actuar! Ecoalf porta més de 10 anys actuant per protegir el planeta. Treballen amb més de 3.000 pescadors al voltant del món i gràcies a ells hem tret més de 500 tones d’escombraries del fons del mar. Han reciclat més de 200 milions d’ampolles de plàstic. Han ajudat a reciclar més de 100 tones de xarxes de pesca. Han desenvolupat més de 300 teixits reciclats convertint-los en peces de primera qualitat. Han compartit el seu compromís en més de 300 institucions educatives al voltant de el món. Per seguir lluitant en la neteja dels oceans, el 10% de les vendes dels productes BECAUSE THERE IS NO PLANET B van destinats a la Fundació Ecoalf per donar suport al projecte Upcycling the Oceans i la seva expansió per tot el Mediterràni. Volen unir les persones, volen donar veu a tots els que es preocupen pels nostres oceans. Com nosaltres, lluiten per trobar solucions. Volem inspirar a les persones perquè es comprometin i actuïn en nom de la planeta, perquè no hi ha un planeta B. Unim-nos perquè per cada cosa que ens diferencia, n’hi ha mil més que ens uneixen.