frontera

Viatjar a Andorra, tot i el confinament comarcal a Catalunya, és possible.

El telèfon d’informació de la Generalitat, el 012 ( https://web.gencat.cat/es/contacte/012/ ), ja informa correctament que els desplaçaments entre Catalunya i Andorra estan permesos, malgrat el confinament comarcal adoptat la setmana passada.

Preval així, la interpretació del Ministeri de Sanitat del Govern d’Espanya que deixa clar que les fronteres no estan tancades i, per tant, es pot sortir a altres Estats -Principat d’Andorra inclòs-.

El confinament a Catalunya és comarcal, per tant, es recomana restringir al màxim la mobilitat.

No obstant això, si algú vol viatjar a Andorra, està permès sempre i quan porti el certificat autoresponsable de desplaçament amb la creu d’activitat anàloga marcada (última casella de la següent imatge) i el trajecte haurà de ser en trànsit de la comarca d’origen a Andorra (sense aturades en altres comarques).

Recordar que sempre que es disposi de la documentació que acrediti el viatge (reserva hotel,…) s’ha d’aportar. Però, evidentment, si no es té res (viatge d’anada i tornada el mateix dia, sense allotjar-se al país), igualment es pot viatjar.

En tots els casos, SEMPRE han de portar el següent certificat autoresponsable de desplaçament (descarrega’l AQUÍ)

La majoria de botigues, restaurants, bars i hotels romanen oberts, respectant sempre les mesures adoptades per pal·liar la propagació de la Covid-19 al Principat d’Andorra.

Consulta més informació a través dels següents enllaços: https://visitandorra.com/ca/covid-19-a-andorra/

Us esperem!

Incles